Henri van Nuenen, grafisch kunstenaar ( 1964)

Graphic Art Room
Egelstraat 21
5622 AK Eindhoven
T 0402460941 /   M 06 27571531

Email: info@henrivannuenen.nl

https://www.facebook.com/henri.vannuenen


Grafisch kunstenaar Henri van Nuenen maakt autonoom werk, groot formaat digitale tekeningen, handmatige potloodtekeningen en handmatig zeefdruk, paper/cut, en heeft projecten gerealiseerd gericht op het grensvlak tussen toegepaste vormgeving, design en beeldende kunst. 2013/ 2014 Stoffen/ gordijnencollectie GLADIOLEN in samenwerking met EXPOSIXE, large digital printing.

Sinds 2009 werkt Henri aan ZOMERHEIDE, een tijdloos doorlopend beeldverhaal, dat zich steeds meer ontvouwd in de loop van de tijd.

Zomerheide is een kunstmatig bedacht landschap maar diepgeworteld in het Brabantse heidelandschap. Groot formaat realistische grafische tekeningen verbeelden de wereld van een verlaten vakantiepark, genaamd Zomerheide, dat door de vreemde figuren nieuw leven wordt ingeblazen.  Een vakantiepark dat in werkelijkheid bestond begin jaren 70 in de Somerense Heide.

Een beeldverhaal met autobiografische verwijzingen dat zich mengt met de actualiteit, waadoor een nieuw sprookje werkelijkheid wordt.

De typische en krachtige beeldtaal van het werk van grafisch kunstenaar Henri van Nuenen, kenmerkt zich door zijn gedetailleerde en figuratieve tekeningen, het sterke zwart/wit contrast, het felle kleurgebruik en de hoogwaardige kwaliteit van handmatig zeefdrukwerk. Zijn verhalende tekeningen zijn doorspekt met directheid, absurditeit en een dosis humor en bevatten een onderliggende inhoudelijke laag.

Initiatiefnemer en bedenker van KUNSTKLEURPROJECT onder het motto: Kleuren is kunst! Samenwerkingsproject met kleurkunstenaar Leon.

Onder de naam Reykjavik heeft Henri van Nuenen ( 2000- 2010 )  diverse kunstkleurboeken gemaakt, kleurplaten, behangcollecties en wandkleden. Publicaties zijn in eigen beheer geproduceerd.

BLOKHOOFD is een oorspronkelijke grafische creatie, die de afgelopen jaren als monumentaal 3 dimensionaal kunstwerk, op diverse locaties is gebouwd.

Werk van Henri van Nuenen is o.a. gepresenteerd in: LFGWR- Den Haag, Designhuis- Eindhoven, Kunstgebouw- Den Haag, 100%Design- Rotterdam, TodaysArt- Den Haag, Art Company- Eindhoven, YKSI-Eindhoven, NTR uitzending Het Klokhuis en Dutch Design Week- Eindhoven.
Artikelen in vakbladen/ tijdschriften; o.a. View on colour, émergence- Pyramyd editions, ITEMS, Residence, Elle Wonen, Eigen Huis en Interieur en Avant Garde.